K čemu se mi hodí mindfulness a time management?

Určitě jste o mindfulness už slyšeli. Někdy se používá český výraz všímavost, který spíš podpoří dojem tajuplnosti. Čeho že si to máme všímat? A proč vlastně?

Mindfulness

Mindfulness je nástroj pro západního člověka, nejedná se o žádnou mystickou filozofii, složitou meditační praktiku, vyžadující hluboké soustředění a turecký sed. Je to způsob zacházení se sebou samým, vlastními emocemi a jejich projevy, vnímání a prožívání obyčejných činností všedního dne. Není to žádná tajuplná ezoterie a vlastně ani velká "věda", byť se tomuto tématu věnuje řada studijních oborů a prestižních výzkumů, které mindfulness doporučují jako účinný nástroj ke zvládání stresu, bolesti, úzkostných stavů, pocitů vyhoření a absence radosti v životě.

Time management

Na druhou stranu time management pracuje s jinou veličinou, které se nám často nedostává a způsobujeme si tak ne vždy nutné stresové situace: s časem. Zamysleli jste se někdy nad tím, kolik času čím trávíte? Kolik ho jaké činnosti a jakým lidem věnujete? A kolik ho zbývá vám samotným? Kde vám chybí?

 

Akreditovaný kurz Úvod do práce se stresovými situacemi: Mindfulness/všímavost a time management pro sociální služby efektivně spojuje obě témata. Pokud se vás týkají následující body, věříme, že je pro vás tou pravou příležitostí na malou osobní revizi a zastavení:

- Máte často pocit, že vám dny utíkají pod rukama, ani nevíte, co jste kdy dělali.
- Často používáte větu "Nemám čas" nebo "Nestíhám". A už vás to štve.
- Na "autopilota" plníte pracovní úkoly, sportujete, pečujete o rodinu a jíte.
- Často vlastně vůbec nevíte, proč a kam se vlastně pořád honíte.
- Cítíte se pod tlakem a bez radosti.

Kurz-mindfulness-pro-sociální-pracovníky